Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Мтел ще защита децата с приложение на ESET

Приложението ESET Parental Control ще спира най-опасни заплахи
257 прочитания, 0

Ден преди началото на новата учебна година Мтел се включи в „опазването“ на децата, които все по-често използват интернет не само за игри, а и в учебния процес. Мобилният оператор е сключил споразумение с доставчика на решения за сигурност ESET, като ще си партнира с него за предпазване на учениците и другите по-малки потребители на мрежата, от най-често срещаните заплахи в нея. Сред тях са неподходящи сайтове и съдържание, както и фалшиви приятели, които се опитват да се възползват от доверчивостта на подрастващите. Телекомът вече предлага на своите клиенти приложението ESET Parental Control, като услугата ще може да се тества безплатно за срок от 30 дни, добавят от Мтел.

Оттам обясняват, че с ESET Parental Control родителите ще могат да проследят в кой период от деня, за колко време и на какви игри играят децата, какви сайтове посещават и до какви приложения имат достъп. Приложението позволява ограничаването на времето и часовия пояс за игра, за сърфиране в интернет и в социалните мрежи.

Услугата разполага с интерфейс на български, чрез който родителите правят съответните настройки, като е могат да бъдат променяни по всяко време според нуждите на всеки член от семейството както от телефоните на родителите, така и през портала my.eset.com. Освен това услугата генерира седмичен доклад, предоставящ детайли за дейностите на всички ползватели. През сайта тези подробности са достъпни по всяко време, обясняват от Мтел.

Прочетете още: Мтел предложи защитен софтуер на Kaspersky Lab за Android телефони

Приложението ESET Parental Control има и допълнителна полза за родителите, тъй като може да бъде използвано и като локализатор. По този начин родителите ще знаят по всяко време къде се намира детето. Освен това те могат да изпращат и „блокиращо“ съобщение, което детето не може да пренебрегне, т.е. при получаването му функциите на телефона стават недостъпни докато съобщението не бъде потвърдено.

Услугата се активира и дезактивира със SMS на кратък номер 8088. Споразумението на Мтел с ESET осигурява преференциална цена за клиентите на оператора – по 5,95 лева на месец. С един лиценз могат да бъдат защитени устройствата на цялото семейство, допълват от телекома.

ESET Parental Control е едно от трите приложения на глобално ниво с наградата AV-Comparatives Approved Parental Control Award за 2017, като е демонстрирало над 98% ефективност на засечените зловредни сайтове.

През май Мтел предложи подобна абонаментна услуга и чрез мобилно приложение за сигурност Kaspersky Internet Security за Android телефони. Програмата за защита на мобилните устройства от вируси струва по 1,2 лв. с ДДС на седмица. Това приложение включва обаче и функция срещу кражби, която локализира загубено или откраднато устройство. Притежателят на телефона може предварително да активира SMS команди, с които в случай на кражба да премахне съдържаниe от телефона, да настрои аларма или да направи снимка на този, който го ползва в момента.

(14.09.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Мтел ще защита децата с приложение на ESET"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване