Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Vivacom стъпи с оптична мрежа и в Дупница

Операторът ще предоставя услуги на още 2000 домакинства.
778 прочитания, 0

Vivacom разшири покритието на своята оптична мрежа с още един голям град – Дупница. Това е 20-ият град у нас, в който компанията разгръща високоскоростната си FTTx базирана мрежа. През нея операторът предоставя високоскоростен широколентов достъп до интернет (до 900 Mbps теоретичен максимум), както и интерактивна телевизия с над 200 канала, 50 от които са с HD резолюция.

Прочетете още: VIVACOM отчита 0,6% ръст на приходите за първите 6 месеца на 2017

Освен в Добрич (магазинът на снимката), Vivacom вече има оптично покритие и в Дупница.

От началото на септември повече от 2000 домакинства в Дупница ще имат достъп до тези услуги на телекома, като Vivacom ще продължи да разширява покритието си в града. Към края на юни 2017 г. покритите с оптичната мрежа на телекома домакинства в България са 1,098 милиона, или с 3,4 на сто повече в сравнение с края на юни 2016 г., показва финансовият доклад на Vivacom за второто тримесечие. Броят на интернет клиентите, използващи предимно тази мрежа (относителният дял на ADSL абонатите спада непрекъснато), се е увеличил до 452 000.

Почти същият е броят на клиентите на платената телевизия на Vivacom - 426 000, като 44% от тях използват IP телевизия, пише още в доклада. IPTV услугата на оператора предлага редица интерактивни функции като спиране на пауза, превъртане напред и назад на предпочитани предавания, възможности за мрежови запис на излъченото през последните 7 дена. Освен това ТВ абонатите на оператора могат едновременно да гледат два канала по свой избор.

(11.09.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Vivacom стъпи с оптична мрежа и в Дупница"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване