Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

IoT осигурява на операторите пазар за нови $1,8 трилиона

Операторите ще се възползват от възможността да получат приходи в размер на $1,8 трилиона от IoT инициативи до 2026 г., като те ще бъдат стимулирани от ранното разгръщане на нискоенергийни глобални мрежи (LPWA) в лицензния честотен спектър.
300 прочитания, 0

Операторите ще се възползват от възможността да получат приходи в размер на $1,8 трилиона от IoT инициативи до 2026 г., като те ще бъдат стимулирани от ранното разгръщане на нискоенергийни глобални мрежи (LPWA) в лицензния честотен спектър, обявиха от GSMA.

Цитираните нови данни са публикувани от анализаторите от Machina Research в доклад IoT Forecast Database Research, обявиха от асоциацията на мобилните оператори и производители на телеком оборудване, която организира изложенията MWC в Европа, Америка и Азия. GSMA добави, че търговските стартове на мобилни IoT услуги в лицензния спектър от дузина оператори в целия свят показва нарастващото значение на тази технология.

Алекс Синклер, СТО на асоциацията, каза, че много оператори вече усещат ползите от разгръщането на мобилни IoT мрежи. „Окуражаваме и останалите да действат сега, за да се възползват от тази ярка пазарна възможност, така че да ускорят още повече развитието на Интернет на нещата“, добавя Синклер.

Прочетете още: Как да се подкрепи развитието на Интернет на нещата?

Данните на Machina Research показват, че в Америка приходите ще са най-големите до 2026 г., като общата сума възлиза на $534 милиарда, или около една трета от глобалния пазар.


Услугите

По отношение на отделните приложения, изследването показва засилено потребителско търсене на услуги за свързания дом ($441 млрд.), потребителската електроника ще донесе още $376 милиарда, а технологиите за свързаните коли - $273 млрд.

Сред останалите области, които ще осигурят нови постъпления за телеком сектора, са свързаната енергетика – общо $128 млрд. до 2026 г., като това се дължи и на стремежа на потребители и власти да намерят по-умни начини за управление на комуналните услуги, най-вече електроснабдяването. По подобен начин приходите от свързаните градове се очаква д достигнат $78 млрд.

GSMA смята, че операторите надграждат своите лицензни клетъчни мрежи с NB-IoT и LTE-M варианти, които заедно с EC-GSM са стандартизирани от организацията 3GPP клетъчни IoT технологии.

Очаква се мобилните IoT мрежи да имат поне 862 милиона активни връзки към 2022 г., или 56% от всички LPWA връзки. Те са проектирани да поддържат масови IoT приложения като проследяване на индустриални активи и градско осветление, при които са нужни евтини решения. Те трябва да генерират малко данни, да имат батерия с дълъг живот, за да могат да работят на отдалечени места.

GSMA подкрепя операторите при разгръщането на търговски LPWA мрежи в лицензния спектър чрез инициативата GSMA Mobile IoT, която в момента се поддържа от 74 мобилни телекома, производители на устройства и чипсети, както и на модули и инфраструктура.

(08.09.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"IoT осигурява на операторите пазар за нови $1,8 трилиона"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване