Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Бързи радиорелейни решения показва Intracom Telecom на Mобилния конгрес в САЩ

Компанията разчита на системи за фиксиран безжичен достъп, радиорелейни линии и фронтхол продукти за 4G/5G мрежи
483 прочитания, 0

Нови системи и продукти за фиксиран безжичен достъп (FWA), микровълнови радиорелейни линии и fronthaul продукти за 4G и бъдещите 5G мрежи ще покаже Intracom Telecom на Световния мобилен конгрес в САЩ. Бързото развитие на мобилните технологии от щатските оператори стимулира провеждането на „американска“ версия на иновативното търговско изложение WMC, организирано от GSMA в Сан Франциско – Moscone Center. В този комплекс през септември традиционно се провеждаше и партньорската конференция на Intel (IDF).

Сред водещите теми на събитието освен естествено перспективите за 5G мрежите са бъдещеото на изкуствения интелект, „поглъщащо“ изживяване с помощта на виртуалната и добавената реалност (AR/VR), умните градове, безпилотните летателни апарати, автономните коли като услуга и редица други.

Именно в САЩ Intracom Telecom се се надява да разшири пазарното си присъствие, разчитайки и телекомуникационен софтуер и решения, свързани с Интернета на нещата (IoT), както и с богато продуктово портфолио от услуги за интелигентния град.

Прочетете още: Решения за умен град на Интраком управляват градските ресурси

Компанията ще представи радиорелейното си решение тип „точка до много точки (PtMP) WiBAS™-Connect, работещо в обхвата 28GHz за предоставяне на безжичен фиксиран достъп до домове и бизнес сгради с капацитет до 1 Gbps.

Другият сравнително нов продукт на Intracom Telecom с гигабитов безжичен капацитет е StreetNode™ V60-PTP, който работи в честотния диапазон V-band (милиметровият обхват от 40 до 75 GHz), като ще наблегне върху предимствата на своите милиметрови решения, включително лесен монтаж и голям капацитет. Те са от съществено значение за Интернет оператори, които искат да разширят мащаба на своите оптични мрежи, особено в крайградски и по-слабонаселени и отдалечени региони.

Системата UltraLink™-GX80 оперира в честотния спектър E-Band

Системата UltraLink™-GX80 оперира в честотния спектър E-Band

Освен това Intracom Telecom „поглежда“ и към бъдещите 5G мрежи, предоставяйки на мобилните оператори, които се подготвят за новото поколение мобилни инфраструктури, радио решение с ултрависока производителност - до 10 Gbps в режим дуплекс. Системата UltraLink™-GX80 оперира в честотния спектър E-Band (71-76 GHz и 81-86 GHz), като поддържа пренос на Ethernet трафик или на CPRI трафик (във втория случай до 3 трафични потока), като дава възможност на операторите да разширят покритието на своите централизирано управлявани мрежи за радиодостъп (C-RAN). Серията системи OmniBAS пък се използват от мобилните оператори за изграждане на радиорелейна бекхол свързаност на базовите станции.

Вторият акцент в представянето на Intracom Telecom в САЩ ще са софтуерни решения, включително за доставка на цифрово съдържание, за управление на клиентското изживяване, за монетизиране на новите услуги, както и за подобряване на оперативната ефективност на мрежите. Специално за телеком сектора компанията е разработила платформа за анализ на Големи данни, чиято работа ще бъде демонстрирана в реално време на щанда в Сан Франциско. Очаква се интерес и към платформата за виртуализирани Wi-Fi услуги, чрез която доставчици на телеком услуги, обществени организации и частни предприятия могат да обединят и да споделят своите точки за безжичен достъп, създавайки нова мрежа от услуги и нови бизнес модели, разчитащи на синергията.

Третият фокус на Intracom Telecom са решенията за интелигентния град, включващи умно осветление, умно паркиране, управление на отпадъците, мониторинг на трафика и телекомуникационни услуги. Основа за тези „умни“ системи е платформата на компанията за обединена IoT оркестрация и монетизация, която осигурява 360-градусов поглед към всички интелигентни услуги в града. На изложението в САЩ ще бъдат представени и най-новите допълнения за интелигентни свързани домове и свързани автомобили. В САЩ компанията работи успешно чрез дъщерното си дружество Conklin-Intracom, чрез което ще демонстрира своята мултиекранна платформа IPTV&OTT. Тя дава възможност за групиране на различно цифрово мултимедийно съдържание и доставянето му до всяко свързано устройство, независимо от типа на преносната мрежа.

(04.09.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Бързи радиорелейни решения показва Intracom Telecom на Mобилния конгрес в САЩ"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване