Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

PATCHBOX представи смарт система за управление на кабелни инсталации

Системата, която вече е патентована, се появи на пазара през септември 2015
5250 прочитания, 0

Двама млади предприемачи са разработили система за намаляване на плетеницата от кабели. Системата вече е патентована и е достъпна от септември. Patchbox е проектирана за мрежови кабини и целта й е да намали броя на ненужните кабели, генерирането на топлина, излишната работа и боклук. Свръхдългите кабели се нуждаят от повече пространство и бъркотията при тяхното полагане ви коства по-късно разходи, време и нерви, коментират от компанията. Това може и да не е проблем за домашното PC, в мрежова среда създава значителни главоболия и разходи. Повреда на кабел в център за данни е скочила до 1,5 часа на година, затова ЦОД е идеална среда за внедряване на Patchbox.

PATCHBOX представи смарт система за управление на кабелни инсталации

Двамата млади предприемачи от Виена са Александър Генг, изобретател и основател на компанията, и Йозеф Хофщетер, съосновател на Patchbox. “Искахме просто, чисто и подредено съхранение на кабелите, което се вписва в стандартизирани мрежови кабини, така че да има лесен достъп до компонентите по всяко време. Замяната на дефектиралия компонент е по-бърза и причинява по-малко смущения“, коментират те.

Прочетете още: Festo инвестира 19,2 млн. лв. в ново производство в София

Йозеф Хофщетер, съосновател на Patchbox.

Patchbox в елемент за мрежовите отсеци, който съдържа 24 касети. Всяка касета включва специално проектирани пач-кабели Кат. 6 с плосък дизайн или високотехнологични оптични кабели (OM4, OM3 и OS2).

“Нашият прототип, с който подадохме патентна заявка миналата година, бе изцяло наша инвестиция. Сега патентът вече е налице“, каза Йозеф Хофщетер, съосновател на Patchbox.

изобретателят на системата Александър Генг

“Особено голямо подобрение има при охлаждането. Охлаждащата система в ЦОД вече генерира 50% от оперативните разходи. Освен това с инсталирането на Patchbox в ЦОД ще има повече устройства“, коментира изобретателят на системата Александър Генг.

(15.09.2015)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"PATCHBOX представи смарт система за управление на кабелни инсталации"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване